Glöm inte tid för snack och umgänge!

Som konferensfixare kan det vara lätt att bli överambitiös. En konferens kostar pengar, tid och engagemang.

Vi ser vi ofta fullspäckade scheman och superambitiösa upplägg som många gånger skjuter högt, högt över målet.

Ett vanligt misstag är att man försöker klämma in så mycket föreläsningar, workshops och aktiviteter som det bara går under konferensen är att man helt och hållt glömmer bort en av de viktigaste sakerna.

Nämligen tid för umgänge; tid för informella samtal. För dig som arrangerar konferensen är det alltså viktigt med luckor och ledighet i konferensschemat som ger tid för umgänge.

Varför ge tid för ledighet?

En väsentligt del av syftet med att hålla konferenser är att stärka relationerna mellan männinskorna som deltar på konferensen. Och att stärka relationer är inget som går att schemalägga. Däremot så kan man skapa förutsättningar genom att ge gott om utrymme för informellt umgänge och kravlösa diskussioner.

De klassiska kaffepauserna på för-och eftermiddag är förstås en del av jobbet, men knappast tillräckligt. Det kan också vara tänkbart med en gemensam middag eller längre sittning på kvällen. Det är också ett gott alternativ att få in fler ”informella” aktiviteter och upplevelser i konferensen där deltagarna kan slappna av, sänka garden, glömma jobbet för ett tag och umgås med varandra under kravlösa former.

Glöm inte luckorna i konferensen!

Poängen vi försöker få fram är att du redan på planeringsstadiet är noga med att inte glömma bort att luckor i schemat faktiskt är en förutsättning för en lyckad konferens. Det är ofta under luckorna och ledigheten som de viktigaste sakerna sägs, då människorna möter varandra, lär känna varandra, diskuterar och skapar kontakter för framtida samarbete.

Du kan läsa mer om faktorer för en lyckad konferens på den här sidan.

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes